Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγαπητοί, γονείς και κηδεμόνες  των μαθητών μας,
Mε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017 - 2018 σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας και ευχόμαστε σε σας και στα παιδιά σας υγεία, ευτυχία και πρόοδο!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Σχολείου επιθυμούν να σας γνωστοποιήσουν τα ακόλουθα:
α. Το ημερήσιο διδακτικό ωράριο
Το διδακτικό ωράριο σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργεί το σχολείο μας,  όταν συμπληρωθεί το απαιτούμενο διδακτικό προσωπικό είναι:
Ø  07.00΄- 08.00΄ Πρωινή Προαιρετική Ζώνη Ολοήμερου Προγράμματος
Ø  08.15΄ Έναρξη του Πρωινού Υποχρεωτικού Προγράμματος.
Ø  13.15΄ Λήξη Πρωινού Προγράμματος
Ø  13.15’ – 16.00’ Λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος.
Σημείωση: Η πρωινή ζώνη λειτουργεί, εφόσον σ’ αυτή συμμετέχουν από 7  μαθητές και πάνω, οι οποίοι παρακολουθούν και  το Ολοήμερο Πρόγραμμα.
β. Βασικούς κανόνες λειτουργίας του σχολείου μας
·      Η προσέλευση και η είσοδος καθώς και η αποχώρηση των μαθητών στον αύλειο χώρο του σχολείου πραγματοποιείται  από τον πεζόδρομο της οδού Β. Λογοθετίδη.
·      Οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά έως την είσοδο της αυλής και στη συνέχεια αποχωρούν. Επίσης στην είσοδο παραλαμβάνουν τα παιδιά τους κατά την αποχώρηση και όχι εντός του σχολείου.
·      Είσοδος και παραμονή στον αύλειο χώρο και στο διδακτήριο οποιουδήποτε προσώπου εκτός των μαθητών δεν επιτρέπεται, με εξαίρεση την περίπτωση επείγουσας πρωινής ενημέρωσης εκπαιδευτικού ή του διευθυντή από γονέα για έκτακτο θέμα.
·      Η πόρτα θα κλείνει με το χτύπημα του κουδουνιού,  για λόγους ασφαλείας των μαθητών, αλλά και για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος.
·      Σας επισημαίνουμε την ανάγκη τήρησης  της ώρας προσέλευσης (08.00΄μέχρι 08.15΄) και του σεβασμού της προσευχής. Η έγκαιρη προσέλευση των μαθητών μας στο σχολείο είναι ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων. Η καθυστερημένη άφιξη δημιουργεί άγχος στους μαθητές μας, αποσυντονίζει την ομαλή λειτουργία του σχολείου και δυσχεραίνει την εφαρμογή του προγράμματος. Παράλληλα η τήρηση του ωραρίου αποτελεί βασική αρχή διαπαιδαγώγησης και συμβάλλει στη δημιουργία αρχών που συνδέονται με τη συνέπεια στη συμφωνία κανόνων, την υπευθυνότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους.
·      Οι μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης συνοδεύονται στην έξοδο κατά την αποχώρησή τους από τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς.
·      Δεν επιτρέπεται η πρόωρη αποχώρηση μαθητή χωρίς συνοδεία. Το σχολείο πρέπει να ενημερώνεται με σημείωμα ή τηλεφωνικώς. Το ίδιο ισχύει και για το ολοήμερο πρόγραμμα.
·      Οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν το σχολείο για τους λόγους απουσίας των μαθητών .
·      Απαγορεύονται στο σχολείο τα κινητά τηλέφωνα και τα  ηλεκτρονικά παιχνίδια.
·      Μπάλες και παιγνίδια ή άλλα υλικά εκτός των σχολικών ειδών δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν οι μαθητές στο σχολείο. Το ανάλογο υλικό παρέχεται από το σχολείο κατά την εφαρμογή του προγράμματος.
·      Για οποιοδήποτε παιδαγωγικό ή διδακτικό θέμα αλληλοενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών,  πραγματοποιείται ανάλογη συνάντηση, σε χρόνο μη διδακτικής εργασίας.

Επιπρόσθετα οι μαθητές οφείλουν:
-       Να εφαρμόζουν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς του σχολείου μας.
-       Να ενημερώνουν τους γονείς/κηδεμόνες για ανακοινώσεις και σημειώματα.
-       Να αναφέρουν στους εκπαιδευτικούς δυσκολίες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως γνωρίζετε το σχολείο αποτελεί κοινότητα. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση, η πνευματική καλλιέργεια και η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.
Η στενή συνεργασία και η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτικών, η ουσιαστική σχέση δάσκαλου – γονιού,  εκτός του ότι μπορεί να βοηθήσει στην αρμονική επίλυση πολλών και σοβαρών προβλημάτων του σχολείου, μπορεί να συντελέσει στην επίτευξη περισσότερο ουσιαστικών αποτελεσμάτων στο τομέα της αγωγής των μαθητών.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

·      Τηλέφωνο σχολείου: 210-2753868
·      Ιστολόγιο σχολείου: iraklio14.blogspot.gr

                                                                                                                                        Με εκτίμηση
                                                                                                                            Ο Διευθυντής του σχολείου

                                                                                                                                 Τζίμας Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου